You are currently viewing Μια μέρα που δε ζεις, μια χαμένη μέρα!

Μια μέρα που δε ζεις, μια χαμένη μέρα!

Νιωθεις; Αισθάνεσαι; Καταλαβαίνεις; Πονάς; Γελάς; Χαμογελάς; Κλαις; Φοβάσαι; Είσαι λυπημένος; Θλιμμένος; Ζηλεύεις; Νιώθεις απόγνωση; Απελπισία; Αγανάκτηση;

Ο,τι και αν νιώθεις, να ξέρεις ότι είναι ανθρώπινο. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι. Είναι φυσιολογικό να νιώθεις. Είναι φυσιολογικό ο εγκέφαλος σου να εκκρίνει ουσίες και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργεί συναισθήματα. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό είναι τα συναισθήματα. Ορμόνες που εκκρινονται από το σώμα και καταλήγουν στη ψυχή.

Μη φοβάσαι να νιώσεις. Μη φοβάσαι να πεις όχι. Μην είσαι πάντα το καλό παιδί. Μην ακούς ό,τι σου λένε. Κάνε αυτό που εσύ πιστεύεις ότι είναι το σωστό. Ακου, σκέψου, ρώτα, μάθε. Μην πιστεύεις ακράδαντα αυτά που σου λένε οι άλλοι, γιατί νομίζεις ότι είναι ανώτεροι ή πιο μορφωμένοι από εσένα. Νιώσε. Νιώσε τη χαρά, νιώσε και τη λύπη. Νιώσε τον ενθουσιασμό, μα νιώσε και την απογοήτευση. Νιώσε το καλό, και όχι το τόσο καλό. Διεύρυνε την εργαλειοθήκη σου. Μάθε νέα πράγματα, επισκέψου νέα μέρη. Ταξίδεψε. Ακου. Δες. Μύρισε. Αγγιξε. Νιώσε.

Στο τέλος, αυτό που μένει στη ζωή είναι ένα κολλάζ. Ένα κολλάζ αναμνήσεων, καλών και όχι και τόσο καλών. Δεν ειναι δική σου δουλειά να της κολλήσεις. Ούτε να τις δημιουργήσεις. Είναι Αλλουνού δουλειά.

Δική σου δουλειά είναι, αφού τις ζήσεις, να τις κατατάξεις και να τις σχολιάσεις. Να επιλέξεις ποιες θες να θυμάσαι, ποιες θες να σε ορίζουν και ποιες θες να πάρεις μαζί σου στο επόμενο σπιτικό σου. Τις υπόλοιπες άσε τις. Θα ξεκολλήσουν κάποια στιγμή, με τη βοήθεια του Αλλου. Όμως δικό σου χρέος, είναι να διαλέξεις αυτά που θέλεις.

Γιατί στον κήπο της Εδέμ, ο Θεός είπε: “Φάτε ότι θέλετε εκτός από τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού”. Ήθελε να μας προστατέψει. Μα ίσως, ήταν ο σκοπός του να μας κάνει να νιώσουμε. Γιατί όταν σου λένε ότι κάτι απαγορεύεται, εσύ το κάνεις. Έτσι;

Μια μέρα που δεν ένιωσες, δε μοιράστηκες και δεν έμαθες είναι μια απλή μέρα. Ένα απλό ποσοστό.

Μια μέρα που ένιωσες, που μοιράστηκες και έμαθες, είναι ένα θαύμα. Ένα μικρό, γλυκό, και όμορφο θαύμα!

Γιώργος Κ. Αντωνιάδης

Περισσότερα άρθρα του θα βρεις στο

Leave a Reply