You are currently viewing Τι πραγματικά χρειάζεται να πάρεις στις διακοπές σου

Τι πραγματικά χρειάζεται να πάρεις στις διακοπές σου

Διακοπές σημαίνει ότι διακόπτω την ρουτίνα μου, διακόπτω ό,τι έκανα πριν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Φυσικά και πολλές φορές το συσχετίζουμε με την παύση της εργασίας μας.

Κι ενώ για τον καθένα οι διακοπές έχουν διαφορετικό νόημα, ο σκοπός είναι ο ίδιος. Να απαλλαγούμε για λίγο από τις υποχρεώσεις μας, να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και το κυριότερο από όλα (που δυστυχώς ξεχνάμε) να διασκεδάσει το μικρό παιδί που έχουμε μέσα μας!

Αυτό το παιδί που θέλει να γελάσει με την ψυχή του, να παίξει αδιάκοπα και να κάνει ταβανοθεραπεία.

Το παιδί εκείνο που δεν χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις σε κανέναν και τίποτα. 

Σε αυτές τις διακοπές, αυτό το παιδί μέσα σου να το αγκαλιάσεις, να το πας βόλτες, να το πας σε παραλίες, αν θέλει!

Άκουσέ το, σε χρειάζεται!

Είναι μία καλή ευκαιρία να συνδεθείς μαζί του, να το ακούσεις, χωρίς πρέπει και κριτική!

Να το συμπονέσεις για όλα αυτά που περάσατε αυτή την χρονιά. Να το ευχαριστήσεις που τα περάσατε μαζί και τα καταφέρατε! Αυτό το μικρό παιδί είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, είσαι εσύ!

Υπάρχουν άπειρες έρευνες για τα ευεργετικά οφέλη των διακοπών αλλά δεν έχουν και τόση σημασία. Γιατί αν αγκαλιάσεις αυτό το παιδί θα καταλάβεις τις ανάγκες της ψυχής και του σώματός σου.

Θέλω να σε προτρέψω όμως, να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου και να έρθεις κοντά στον εαυτό σου. Η αξία μας δεν προσδιορίζεται από την εξωτερική μας εικόνα και αυτό το ξεχνάμε από την κατάχρηση με τα κινητά. 

Επίσης, τα κινητά μας δίνουν την ευκολία να βρούμε πληθώρα πληροφοριών για το πού να φάμε, τι να κάνουμε! Αλλά δε μας αφήνουν να γίνουμε περίεργοι, να εξερευνήσουμε τα νέα τοπία γύρω μας, να ρωτήσουμε αν δεν έχουμε τις απαντήσεις.

Δεν σου μιλάω τυχαία για το μικρό παιδί μέσα σου, το γνωρίζεις κι εσύ ότι είναι περίεργο, και του αρέσει να γεύεται ό,τι του προσφέρει η ζωή απλόχερα. 

Και τι έγινε αν πας σε ένα εστιατόριο χωρίς να διαβάσεις 1000 διαφορετικές κριτικές;  Ή θα είναι μία ευχάριστη έκπληξη ή μία εμπειρία που θα την συζητάς για καιρό με την παρέα σου! Μη φοβάσαι να ζεις!

Οι χρονιές που διανύουμε συνεχίζουν να είναι περίπλοκες, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να είναι ελεύθερος. Να μπλεχτεί με την αλμύρα, να τριφτεί στην άμμο, να πάρει μια βαθιά ανάσα και να χαθεί στη στιγμή.

Βλέπεις, οι διακοπές δεν χρειάζεται να είναι ινσταγκραμικές αλλά κοντά στην αλήθεια σου!

Κι αν φέτος δεν κάνεις τις ιδανικές διακοπές για εσένα, επικεντρώσου στις στιγμές που ένα χαμόγελο αυθόρμητα ξεπροβάλλει. Δώσε χρόνο σε εσένα αλλά πραγματικά σε εσένα. Και για να σε προλάβω, όχι, δεν είναι εγωιστικό. Αν εσύ δεν νιώθεις γεμάτος/η, πώς θα έχεις να δώσεις σε όσους αγαπάς;

Σε αυτές τις διακοπές να πάρεις μαζί σου το μικρό παιδί που κρύβεις μέσα σου κι αυτό θα σου μάθει μυστικά που τα καλύτερα βιβλία αυτοβελτίωσης δεν τα έχουν φανταστεί.

Κι αν αυτό το καλοκαίρι δεν είναι το αγαπημένο σου, μη ξεχνάς ότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό, όπου κι αν βρισκόμαστε, δεν είσαι μόνος/η!

Το μικρό παιδί σε περιμένει στη γωνία και σου κλείνει το μάτι, άντε τι περιμένεις;

Πήγαινε παίξε μαζί του!

Παναγιώτα Γιδοπούλου

MSc Business Psychology

Life & Business Coach

 

Ⓒ Παναγιώτα Γιδοπούλου

 

Please share this
life coach

Η Παναγιώτα Γιδοπούλου είναι πιστοποιημένη Business & Life Coach. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατέχει Μεταπτυχιακό στην Οργανωτική Ψυχολογία από το University of Leeds. Έχει πιστοποίηση από το MOE Foundation στο Life Coaching.

Παρέχει online υπηρεσίες Coaching ενώ τους τελευταίους μήνες δημιούργησε ένα Online Course – Κάνω Restart στη ζωή μου το οποίο περιλαμβάνει βίντεο, ασκήσεις και ένα e-book και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να συμφιλιωθούν αλλά και να ξανά γνωριστούν με τον υπέροχο εαυτό τους.

Είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να αφιερώνει ο καθένας λίγα λεπτά την ημέρα και με συστηματικότητα να μάθει πρακτικές και πράγματα που μπορεί να του αλλάξουν τη ζωή!

Leave a Reply